DRAMA

Okänt Ursprung - TV serie i 4 delar


Okänt Ursprung – när man inte är den man tror att man är.


Barndomskompisarna Carl och Bror gör DNA-test i ett faderskapsmål och upptäcker då att de är syskon. Deras gemensamma mamma Margit som nu hunnit fylla 70 har inte sagt ett knyst om detta under hela livet. De åker hem till Margit och konfronterar henne om hur de nu ska gå vidare för att reda ut hur allt ligger till.


Under produktion

Manus och Regi Kennet Strannerklint

Produktion Strannerklint Media

Maria Fahl Vikander spelar Margit - den falska modern i TV-serien Okänt Ursprung.

De upprörda barndomskompisarna och numer bröderna Carl och Bror spelas av Mikael Cullberg och Magnus Erenius.

Okänt Ursprung under produktion. Margit - Maria Fahl Vikander, Carl - Mikael Cullberg, Bror - Magnus Erenius.

Andra Stenen

Andra Stenen -  Långfilm


Bobby blir mobbad i skolan och hans situation förvärras avsevärt när hans mamma flyttar ihop med en ny sambo. Långfilmen Andra Stenen är ett drama om våld och mobbing. En oskyldig retning kanske syns harmlös, men kan sätta spår i ett barn för hela livet. Bobby är en enstöring och är utan kompisar i skolan. Han har kommit i en ond cirkel och blir hela tiden utsatt av ett gäng i skolan. Tuva en tjej med civilkurage ser mobbingen och är hela tiden hack i häl med mobbinggänget. Bobby och hans mamma Linda har blivit lämnade av pappan och Linda träffar snart en ny sambo. Varken Bobby eller hans mamma kan ana att när livet verkar blomstra som bäst, det är då det går utför med en rasande fart.


Filmen är inspirerad av Fallet Bobby som är ett svenskt kriminalfall. Den 9 årige Bobby Äikiä, var en pojke som av sin mor och hennes sambo utsattes för svår misshandel och tortyr vilket vållade hans död utanför Malmbäck den 14 januari 2006. Andra Stenen vill visa att en persons engagemang kan göra skillnad i en svår utsatt situation.


Manus och regi Kennet Strannerklint. Medverkande Lanna Olsson, Magnus Erenius, Ludwig Hertzman Linde, Jasmine Jägervigg, Ida Karolin Johansson m.fl. Manus och Regi Kennet Strannerklint. 92 min.


Under Produktion Strannerklint Media.

Första Stenen

Se trailer

Första Stenen - Drama


Vem har rätt att kasta Första Stenen? Frågeställningen används fortfarande i dagligt tal trots att den beskrivs i Bibeln för 2000 år sedan. Likaså "Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus". Båda uttrycken används när man sätter sig i en bättre dager än man kanske egentligen är. Kan man gradera synd, eller är den svart eller vit? Första Stenen ställer frågan på sin spets.


Jesus är inbjuden till sin barndomskompis Jens bröllop får han frågan om han kan hjälpa till att göra nytt vin som just har tagit slut. Han är  tveksam till om det är dags för honom att starta sin verksamhet, men inser snart att han ändå måste göra ett försök. 

 

Manus och regi Kennet Strannerklint, Ljud Björn Holmström.  I rollerna Petter Sjöström, Robert Hagelskog, Jesper Salberg, Rakel Vaggelyr, Ragnar Vieby, Sabina Langvik, Björn Hayer, Kim Ludwigsson, Dennis Samuelsson, Christian Hedin, Carin Hayer, Deborah Gustafsson, Ingalill Vieby, Mikael Ernst, Seppo Pukari, Nils-Peter Vaggelyr, Helena Wältare, Kicki Kjellberg, Iréne karlsson, Nisse Martinsson, Anna Pettersson, Villiam Strannerklint , Lea Vanajas, Andreas Andersson, Ulla Bergsten, Birgitta Svensson, Torbjörn Torstensson, Hans Winsell, Anne-Britt Strannerklint, Martin Jonson, Emanuel Bergsten m. fl.


FÖRSTA STENEN, Drama 60 min

PRODUCENT Kennet Strannerklint 

PRODUKTION Strannerklint Media


Beställ filmen här

DVD 149 kr  

media@strannerklint.se, 08-34 34 00